Manege de Waterberg

Bent u op zoek naar een manege in de omgeving van Arnhem?

Home » De Waterberg » Paarden en pony’s

Zorgvuldigheid & professionaliteit
Voor jong & oud
Diverse activiteiten

Paarden en pony’s

Pony’s

Donna is een merrie en is geboren in 1997 is samen met Jolly op de Waterberg gekomen. Donna is een hele lieve merrie en zeer geschikt voor de jongere en beginnende ruitertjes. Ze kan supergoed springen en ook voor een dressuurproefje draait ze haar hoef niet om. Ze doet dan ook mee met de onderlinge spring- en dressuurwedstrijden van de manege. Een buitenrit vindt Donna soms iets te leuk waardoor dat alleen met een gevorderde ruiter kan.

Happy Feet  is een merrie uit 2009 en geboren in Engeland. Happy Feet is een vrolijke c-pony waar elk kind op kan rijden. Ze is erg goed in springen en “cross-hindernissen” neemt ze zonder enig probleem. Ook gaat ze dressuur steeds leuker vinden.

Obartho is een ruin en is geboren in 2011. Hij is de jongste pony op de Waterberg die in de manegelessen loopt. Obarhto is een echte allround pony maar die springen stiekem het leukst vindt.

Dancer is een ruin geboren in 2008 en komt uit Engeland. Dancer is een zeer opvallende verschijning door zijn donker bruine kleur en blonde manen. Dancer is daarom ook zeer geliefd bij jong en oud. Deze Welsh Cob is een allround pony die zowel springen als dressuur erg leuk vindt.

Coco is een merrie en is geboren in 1999. Coco is een hele veelzijdige pony, voor ze op de Waterberg kwam heeft Coco Z-dressuur gelopen en zij heeft ook voor de koets gelopen. In de lessen kunnen wij haar altijd inzetten of we nu gaan springen of een buitenrit maken. Deze Welsh Cob is geschikt voor de beginnende en de gevorderde ruiter.

Daisy is een merrie en is geboren in 2013 in Engeland . Zij is een van de jongste pony’s. Zij heeft prachtige lange manen. Daisy is een hele lieve pony die jong is en zelf ook nog veel moet leren. Zij loopt nu voornamelijk met de wat kleinere kinderen in de les. Een allround pony in de dop.

Floyd is een ruin en is geboren in 1996. Deze lieve voskleurige pony woont het langst van alle pony’s op de Waterberg. Floyd is een echte allround pony met karakter. Hij loopt braaf zijn rondjes maar kan weleens een beetje ondeugend zijn. Hij doet ook vaak mee met de onderlinge spring- en dressuurwedstrijden op de Waterberg.

Lucky Lady is een merrie en is geboren in 1998. Lucky Lady staat pas sinds begin 2016 op de Waterberg. Ze vindt een buitenrit heel erg leuk en in de les kan je heel veel van haar leren. Omdat Lucky Lady zelf niet zo groot is, is ze meer geschikt voor de wat kleinere ruitertjes.

Lunio is een leuke voorwaartse ruin en is geboren in 2005. Het is een allround pony met een leuk karakter. Hij kan super netjes dressuur lopen en vind springen en crossen ook erg leuk.

Miss is een merrie uit 2012 en staat sinds 2017 hier op de Waterberg. Miss is wat je noemt BOMproef. Er is eigenlijk niks waar ze echt opgewonden van raakt. Daarom is ze ook geschikt voor iedereen. Springen vindt Miss een beetje moeilijk, maar langzaam aan gaat ze dat ook leren.

Silke is een merrie uit 2010 en staat ook sinds 2017 bij ons op stal. In het begin moest Silke erg wennen aan de kinderen, maar inmiddels loopt ze zelfs met de beginners lesjes mee. Springen vindt ze ook erg leuk om te doen, maar nog wel moeilijk. Op vrijdag avond wordt haar dat goed geleerd door een van onze amazones.

Pablo is een ruin uit 2004 en een erg leuk uiterlijk heeft. Hij zit vol met “spikkels”. Hij is een all-round pony die zowel met de kleine ruitertjes als gevorderde ruiter zijn beste beentje voortzet. Ook springen vindt hij superleuk om te doen.

Fortuna is een een schat van een merrie uit 1994. Ze is een van de oudere maar nog altijd topfit. Ze lief voor de kleintjes maar een springlesje gaat zij zeker niet uit de weg. Ze wordt dan ook echt bloedfanatiek. Een lieve D-pony waar al veel kinderen van hebben kunnen genieten.

Claas en Coos zijn ruintjes en geboren in 2009. Deze 2 Shetlanders lopen mee in de knuffelles met de beginnende ruiterjes, of gaan gezellig mee een boswandeling maken.Beide hebben ook een klein beetje geleerd om voor de koets te lopen. Ze lopen in een weitje bij de stapmolen overdag. Ze zijn geliefd bij groot en klein.

Bella en Nick, een merrie en een ruin en geboren in 2012. Bella is een Falabella (minipaardje) en Nick is een mini Shetlander. Deze beide mini’s zijn te klein om op te rijden maar zijn de mascottes van Waterberg. Ze lopen bij mooi weer in hun eigen wei bij de stapmolen.

 

Paarden

Djames is een ruin en is geboren in 2008. Djames is het jongste paard wat bij de Waterberg in de lessen meeloopt. Hij is erg veelzijdig en meer geschikt voor de gevorderde ruiter.

Ralou is een merrie en is geboren in 1997. Ralou heeft met haar vorige eigenaar altijd in de springsport gelopen. Ze is een hele brave en betrouwbare merrie ze vindt springen en een buitenrit nog steeds het leukste.

Smart is een merrie en is geboren in 1999. Smart is een merrie met een pittig karakter die veel looplust heeft. Springen vindt ze erg leuk en dressuurmatig is ze braaf. Het is een van de favorieten onder de gevorderde ruiters.

Sarasko is een ruin is geboren in 2002. Sarasko is een paard met een bijzondere staat van dienst. Bij zijn vorige eigenaar heeft hij internationaal 2- en 4-span gelopen. Hij heeft veel “pit” en kan erg goed springen. Ook in de dressuur-ring staat hij zijn mannetje. Een absoluut allround-paard!!

Zara is een merrie en is geboren in 2004. Zara heeft voordat ze op de Waterberg kwam M-dressuur gelopen. Ze is dan ook dressuurmatig fijn te rijden, en wordt dan ook nu weer door een lease ruiter uitgebracht op KNHS wedstrijden. Springen en crossen vindt ze ook erg leuk om te doen maar ze wordt dan soms iets te vrolijk.

Thyona is een merrie en is geboren in 1999. Thyona is een erg veelzijdig paard en heel braaf paard. Ze is geschikt voor jong en oud en groot en klein. Springen en crossen vindt ze geweldig om te doen. Ook is zij het “hulp-paard” van Sinterklaas.

Leroy is een merrie en is geboren in 1993. Leroy is een echt beginnerspaard erg braaf ook met kleinere kinderen. Ze zal nooit een stap verkeerd doen.

Ollie is een ruin en is geboren in 2006. Ollie is een leuk en veelzijdigpaard en kan goed springen en dressuren. Ook voor de jongere ruiters is Ollie een leuk en braaf paard.

Duo Penotti is een merrie en is geboren in 2003. Duo Penotti is een Tinker en heeft voor ze op de Waterberg kwam voor de koets in het vier-span gelopen. Ze is een brave Tinker met looplust.

Maddy is een merrie uit 2008 . Sinds oktober 2018 mag ze lekker bij ons aan het werk. Daarvoor heeft zij een periode van de wei mogen genieten en heeft ze weinig gedaan. Daarom moet ze nog wat conditie en spieren kweken. Maddy is zich aan het ontwikkelen tot een allround manege paard. Ze loopt braaf in de kinderlesjes mee en begint het springen ook onder de knie te krijgen. Wij hopen nog lang van haar te mogen genieten.

Waarmee kunnen we je helpen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid