Manege de Waterberg

Bent u op zoek naar een manege in de omgeving van Arnhem?

Home » De Waterberg » Paarden en pony’s

Zorgvuldigheid & professionaliteit
Voor jong & oud
Diverse activiteiten

Paarden en pony’s

Pony’s

Happy Feet  is een merrie uit 2009 en geboren in Engeland. Happy Feet is een vrolijke c-pony waar elk kind op kan rijden. Ze is erg goed in springen en “cross-hindernissen” neemt ze zonder enig probleem. Ook gaat ze dressuur steeds leuker vinden.

Obartho is een ruin en is geboren in 2011. Hij is de jongste pony op de Waterberg die in de manegelessen loopt. Obarhto is een echte allround pony maar die springen stiekem het leukst vindt.

Dancer is een ruin geboren in 2008 en komt uit Engeland. Dancer is een zeer opvallende verschijning door zijn donker bruine kleur en blonde manen. Dancer is daarom ook zeer geliefd bij jong en oud. Deze Welsh Cob is een allround pony die zowel springen als dressuur erg leuk vindt.

Coco is een merrie en is geboren in 1999. Coco is een hele veelzijdige pony, voor ze op de Waterberg kwam heeft Coco Z-dressuur gelopen en zij heeft ook voor de koets gelopen. In de lessen kunnen wij haar altijd inzetten of we nu gaan springen of een buitenrit maken. Deze Welsh Cob is geschikt voor de beginnende en de gevorderde ruiter.

Daisy is een merrie en is geboren in 2013 in Engeland . Zij is een van de jongste pony’s. Zij heeft prachtige lange manen. Daisy is een hele lieve pony die jong is en zelf ook nog veel moet leren. Zij loopt nu voornamelijk met de wat kleinere kinderen in de les. Een allround pony in de dop.

Floyd is een ruin en is geboren in 1996. Deze lieve voskleurige pony woont het langst van alle pony’s op de Waterberg. Floyd is een echte allround pony met karakter. Vroeger deed hij ook vaak mee met de onderlinge spring- en dressuurwedstrijden op de Waterberg. Nu is hij lekker met pensioen.

Peppie is een ruin en is geboren in 2015. Peppie staat pas sinds begin 2021 op de Waterberg. Hij vindt een buitenrit heel erg leuk en in de les kan je heel veel van hem leren. Omdat Peppie zelf niet zo snel is, is hij ook geschikt voor de wat kleinere ruitertjes.

Henk is een leuke voorwaartse Lusitano ruin en is geboren in 2006. Het is echte allrounder  met een leuk en grappig karakter. Hij kan netjes dressuur lopen en vind springen en crossen ook erg leuk. Bij zijn vorige baasje heeft hij ook voor de koets gelopen en er zijn veel paarden naast hem beleerd.

Miss is een merrie uit 2012 en staat sinds 2017 hier op de Waterberg. Miss is wat je noemt BOMproef. Er is eigenlijk niks waar ze echt opgewonden van raakt. Daarom is ze ook geschikt voor iedereen. Springen vindt Miss een beetje moeilijk, maar langzaam aan gaat ze dat ook leren.

Silke is een merrie uit 2010 en staat ook sinds 2017 bij ons op stal. In het begin moest Silke erg wennen aan de kinderen, maar inmiddels loopt ze zelfs met de beginners lesjes mee. Springen vindt ze ook erg leuk om te doen, maar nog wel moeilijk. Op vrijdag avond wordt haar dat goed geleerd door een van onze amazones.

Pablo is een ruin uit 2004 en een erg leuk uiterlijk heeft. Hij zit vol met “spikkels”. Hij is een all-round pony die zowel met de kleine ruitertjes als gevorderde ruiter zijn beste beentje voortzet. Ook springen vindt hij superleuk om te doen.

Claas en Coos zijn ruintjes en geboren in 2009. Deze 2 Shetlanders lopen mee in de knuffelles met de beginnende ruiterjes, of gaan gezellig mee een boswandeling maken.Beide hebben ook een klein beetje geleerd om voor de koets te lopen. Ze lopen in een weitje bij de stapmolen overdag. Ze zijn geliefd bij groot en klein.

Bella en Sammie, een merrie en een hengstje en geboren in 2012 en 2021. Bella is een Falabella (minipaardje) en Sammie is een mini Shetlander. Deze beide mini’s zijn te klein om op te rijden maar zijn de mascottes van Waterberg. Ze lopen bij mooi weer in hun eigen wei bij de stapmolen.

 

Paarden

Eye Catcher is een ruin en is geboren in 2009. Eye Catcher is een van de meest veelzijdigste paard wat bij de Waterberg in de lessen meeloopt. Hij is erg knap en meer geschikt voor de gevorderde ruiter.

Felicia is een merrie en is geboren in 2010. Felicia heeft met haar vorige eigenaar altijd in de dressuurport gelopen. Ze is een hele brave en betrouwbare merrie ze vindt dressuur en een buitenrit nog steeds het leukste.

Patrol is een stevige ruin die geboren is in 2009. Hij is een mengelmoes van trekpaard met tinker en spaansbloed. Dat maakt hem uniek met zijn prachtige lange manen en fantastische karakter is hij een echte eyecatcher en zeer geliefd bij  groot en klein.

Sarasko is een ruin is geboren in 2002. Sarasko is een paard met een bijzondere staat van dienst. Bij zijn vorige eigenaar heeft hij internationaal 2- en 4-span gelopen. Hij heeft veel “pit” en kan erg goed springen. Ook in de dressuur-ring staat hij zijn mannetje. Een absoluut allround-paard!!

Zara is een merrie en is geboren in 2004. Zara heeft voordat ze op de Waterberg kwam M-dressuur gelopen. Ze is dan ook dressuurmatig fijn te rijden, en wordt dan ook nu weer door een lease ruiter uitgebracht op KNHS wedstrijden. Springen en crossen vindt ze ook erg leuk om te doen maar ze wordt dan soms iets te vrolijk.

Thyona is een merrie en is geboren in 1999. Thyona is een erg veelzijdig paard en heel braaf paard. Ze is geschikt voor jong en oud en groot en klein. Springen en crossen vindt ze geweldig om te doen. Ook is zij het “hulp-paard” van Sinterklaas.

Goliath is een Ierse ruin uit 2008. Goliath is een prachtige grote schimmel die in het verleden veel jachten gelopen heeft. Springen en crossen zijn daarom zijn favoriet.

Elchio is een spaanse schimmel ruin en is geboren in 2007. Elchio vindt dressuur en bosritten het leukste om te doen, maar springen kan hij ook heel goed.

Storm is een ruin en is geboren in 2014. Storm is een leuk en veelzijdigpaard en kan goed springen en dressuren. Ook voor de jongere ruiters is Storm een leuk en braaf paard.

Pardoez is een lieve merrie uit 2015. Pardoez is erg veelzijdig, kan goed springen en crossen. Maar ook voor de beginnende ruiter is ze erg lief. 

Mason is een mooie bruine ruin uit 2014. Mason is erg getalenteerd en daarom meer geschikt voor de wat gevorderde ruiter.

Maddy is een merrie uit 2008 . Sinds oktober 2018 staat ze bij ons op stal.  Maddy is zeer een allround en geliefd manege paard. Ze loopt braaf in de kinderlesjes mee en geeft de ruiter veel vertrouwen. Wij hopen nog lang van haar te mogen genieten.

Fien is een vos merrie uit 2010 en is heel allround. Ze kan zowel in de les met kleine kinderen lopen als in de lessen met gevorderde ruiter.

Image is een hele knappe donkerbruine ruin 2013. Hij heeft bij zijn vorige baasje veel gesprongen en mag nu lekker bij ons de manege veel mensen blij gaan maken. Hij is een echte grote knuffelbeer en aandacht is dan ook helemaal zijn “ding”.

 

Waarmee kunnen we je helpen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
Manege de Waterberg