Manege de Waterberg

Bent u op zoek naar een manege in de omgeving van Arnhem?

Home » F-proefjes

Zorgvuldigheid & professionaliteit
Voor jong & oud
Diverse activiteiten

F-proefjes

In de periode van november t/m juli organiseren wij maandelijks de F-proeven deze proeven bestaan altijd uit een praktijk gedeelte het rijden en soms ook met theorie.

Dressuurrijden is de basis van het paardrijden. Iedereen begint ermee. Je leert hoe je op een paard hoort te zitten en hoe je hem kunt aangeven wat je wilt. Heb je dit enigzins onder de knie, dan kun je jouw vorderingen gaan meten tijdens F-proeven.

Dressuur is de basis van alle andere opleidingen. Zonder dressuur ontwikkel je bijvoorbeeld geen balans, wat je nodig hebt voor het rijden van vaardigheidsproeven en springproeven. In deze opleiding werk je ook aan je houding en zit. Wanneer je proeven gaat rijden, kun je beginnen met de F-proeven.

Er zijn verschillende niveaus als het om dressuurrijden gaat. De F-proeven zijn opgebouwd van F1 t/m F12, waarin de moeilijkheidsgraad steeds hoger wordt . Je vaardigheden kun je laten toetsen door het rijden van deze proeven, waarbij je door een deskundige jury wordt beoordeeld. Je kunt hierbij ook diploma’s behalen. Bij de F-proeven wordt de ruiter beoordeeld, niet de combinatie van ruiter en paard. Als manegeruiter heb je immers niet de kans om je als combinatie te ontwikkelen met een bepaald paard.

Vanaf heden zijn wij gestart met de nieuwe proeven. De nieuwe boeken zijn verkrijgbaar aan de bar. De prijs van een boek is € 17,50

Voor info wanneer de F-proeven gereden worden, vraag uw instructeur/instructrice of achter de bar.

Manege de Waterberg